DAKTYLOWE MUFFINY Z KUSKUSU

Chyba każdy uwielbia naturalną słodycz daktyli… świetnie zastępują niezdrowy cukier, a przy tym urozmaicają każdy deser 🙂

Muffiny z kuskusu robiłam już nie raz i tak mi zasmakowały, że wciąż urozmaicam je o inne smaki- tym razem jest MEGA SŁODKO 🙂

Składniki:

  • 100g kaszy kuskus (firmy OWOCOWY RAJ)*
  • 2 łyżki mąki kasztanowej
  • 100ml wody
  • 200ml mleka 0,5%
  • 2 białka jajek
  • garść daktyli
  • 2 łyżeczki stevi

Przygotowanie:

  1. Daktyle sparzyć wrzątkiem i zblendować z białkami.
  2. Wodę wraz z mlekiem i stevią zagotować, po czym wsypać kaszę kuskus- całość gotować przez chwilę i odstawić pod przykryciem na 5 minut.
  3. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą zblednować i przełożyć do foremek.
  4. Piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni.

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod „FOODMANIA10” przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!

Kalorie:
Całość (5 muffin)- ok. 690kcal
1 muffin- ok. 138kcal

Niskokaloryczny styczeńWalentynkowe menu



20 thoughts on “DAKTYLOWE MUFFINY Z KUSKUSU”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *