BANANOWY PUDDING JAGLANY Z ZIARNAMI KAKAO I NUTĄ WANILII

Nie zawsze mam ochotę na wypieki, jednak zawsze masz ochotę na coś słodkiego!
Dlatego czasem w ramach podwieczorku serwuję sobie słodkie (ZDROWE) desery, które są nieskomplikowane i szybkie w wykonaniu 🙂

Jednym z moich ulubionych jest właśnie pudding jaglany, a tym razem w kremowej odsłonie z nutą wanilii i kakao 🙂

Składniki:

  • 6 łyżek kaszy jaglanej
  • 0,5l mela kokosowego
  • garść daktyli (firmy OWOCOWY RAJ)*
  • 1 banan
  • 1 łyżka kruszonych ziaren kakao
  • laska wanilii

Przygotowanie:

  1. Kaszę jaglaną opłukać dwukrotnie, a następnie ugotować w mleku z dodatkiem pokrojonych drobno daktyli oraz rozkrojoną laską wanilii.
  2. Po ugotowaniu wyciągnąć laskę wanilii, a kaszę odstawić do wystygnięcia.
  3. Ostudzoną kaszę zblendować z bananem, a następnie wymieszać z kruszonymi ziarnami kakao (podawać schłodzone).

Taki zdrowy, domowy pudding to świetna propozycja nie tylko dla dorosłych, ale przede wszystkim dla dzieci 🙂

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod „FOODMANIA10” przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!

Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok.750kcal
1 porcja- ok. 375kcal

Wiosenny detoks



29 thoughts on “BANANOWY PUDDING JAGLANY Z ZIARNAMI KAKAO I NUTĄ WANILII”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *