CHAŁWA Z JAGODAMI GOJI

Banalnie prosta, domowa chałwa!

Bez grama dodatkowych tłuszczów, czy chemicznych polepszaczy smaku!

W 100% sezamowa! Wegańska! Bezglutenowa! Kwintesencja słodyczy, a przede wszystkim dawka pełnowartościowych kalorii 🙂

Dzięki właściwościom sezamu i superfood, jakim są jagody goji na pewno będzie sprzyjać zachowaniu urody i pięknej sylwetki!

Składniki:

  • 1,5 szklanki sezamu (firmy OWOCOWY RAJ)*
  • 4 łyżki syropu z agawy
  • garść jagód goji

Przygotowanie:

  1. Sezam lekko uprażyć na suchej patelni teflonowej (uwaga, aby go nie spalić, ponieważ stanie się gorzki!).
  2. Wystudzony sezam zblendować do konsystencji pasty (w blenderze lub młynku do kawy), a następnie dodać syrop z agawy i całość ugnieść w lepką masę.
  3. Do foremek (wyłożonych folią spożywczą) wrzucić kilka jagód goji, a następnie masę chałwową dokładnie ugniatając i odstawić do lodówki w celu schłodzenia.

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod „FOODMANIA10” przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!

Kalorie:
Całość (3 duże chałwy)- ok. 1630kcal
1 kawałek- ok. 543kcal



27 thoughts on “CHAŁWA Z JAGODAMI GOJI”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *