KOKOSOWE CIASTO Z RYŻU Z MANGO

Czasem mam ochotę na deser, który kojarzy mi się z dzieciństwem, czyli ryż na słodko! 🙂

Nie jest to może górnolotny smak, jednak ma wartość sentymentalną!
Ale żeby nie było zbyt prosto tym razem taki deser przerodził się w delikatny, pyszny kawałek ciasta z dodatkiem słodkiego, słonecznego mango 🙂

Składniki:

  • 1 szklanka ryżu basmati
  • 2 łyżki mąki kokosowej (firmy OWOCOWY RAJ)*
  • 2 banany
  • 180g jogurtu naturalnego
  • 0,5l mleka 0,5%
  • 3 łyżeczki stevi
  • kawałek mango

Przygotowanie:

  1. Ryż ugotować w mleku z dodatkiem stevi.
  2. Ugotowany ryż wymieszać z mąką kokosową, zblendowanymi bananami i jogurtem naturalnym.
  3. Masę przełożyć do formy, na wierzch poukładać kawałki mango i piec około 40 minut w 180 stopniach.

Takie ciasto jest bezglutenowe, a ponadto dietetyczne 🙂

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod „FOODMANIA10” przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!

Kalorie:
Całość (8 kawałków)- ok. 1260kcal
1 kawałek- ok. 158kcal

Przysmaki dla taty 5



8 thoughts on “KOKOSOWE CIASTO Z RYŻU Z MANGO”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *