KUKURYDZIANY BISZKOPT Z JAGODAMI

Ostatnio dużym powodzeniem cieszą się u mnie wypieki kukurydziane, a to ze względu na to, że są bardzo lekkie, delikatne w smaku i mają piękny żółty, słoneczny kolor 🙂

Zatem dzisiaj na podwieczorek słoneczne ciasto kukurydziane z pysznymi jagodami!
Idealne na przekąskę, czy małe co nieco do popołudniowej kawy.

I uwaga- jeden kawałek ma około 25 kalorii!!!

Składniki:

  • 6 łyżek mąki kukurydzianej (firmy OWOCOWY RAJ)*
  • 1/2 banana
  • 4 białka jajek
  • 3 łyżeczki stevi
  • 2 garście jagód

Przygotowanie:

  1. Banana zblendować, a białka ubić na sztywną pianę.
  2. Do ubitych białek dodać banana i mąkę- bardzo delikatnie wymieszać.
  3. Do formy wyłożonej papierem do pieczenia przelać masę, a na wierzchu posypać jagodami.
  4. Całość piec około 35 min w 180 stopniach- po upieczeniu odstawić do wystygnięcia.

Ciasto jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu- nie wymaga dużego nakładu pracy oraz dużej ilości składników, a dodatki w postaci owoców można modyfikować według aktualnej zachcianki 😉

 

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod „FOODMANIA10” przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!

Kalorie:
Całość (16 kawałków)- ok. 395kcal
1 kawałek- ok. 25kcal

Lekkie i szybkie dania na upalne dni



23 thoughts on “KUKURYDZIANY BISZKOPT Z JAGODAMI”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *