SŁODKIE BUŁECZKI Z WIŚNIOWYM KISIELEM

W oczekiwaniu na potrawy z użyciem moich greckich kulinarnych zdobyczy proponuję lekkie bułeczki z kisielem 🙂

Świetne na drugie śniadanie, czy podwieczorek! Można zabrać je ze sobą również na letni piknik 🙂

Składniki:

  • 6 łyżek płatków owsianych
  • 3 łyżki mąki z komosy ryżowej
  • 1 banan
  • 1 jajko
  • 1 łyżka syropu z agawy
  • wiśnie świeże
  • 1 kisiel wiśniowy (Amylon)

Przygotowanie:

  1. Zagotować wodę, a następnie w 180ml wrzątku rozmieszać kisiel.
  2. Banana zblendować z jajkiem i syropem z agawy.
  3. Dodać mąkę i płatki- ponownie zblendować.
  4. Z masy uformować bułeczki, na wierzchu każdej wyłożyć po 2 łyżki kisielu.
  5. Bułeczki piec około 25 minut w 180 stopniach.
  6. Podawać ze świeżymi wiśniami.

Szybkie, domowe „drożdżówki” w bardzo zdrowym wydaniu gotowe! 🙂

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Kalorie:
Całość (2 bułeczki)- ok. 710kcal
1 bułeczka- ok. 355kcal

W wiśniowym sadzie 2015Lekkie i szybkie dania na upalne dniPiknikLetnie owoce



14 thoughts on “SŁODKIE BUŁECZKI Z WIŚNIOWYM KISIELEM”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *