CIASTO KASZTANOWE Z BAKALIAMI

Pozostaję w nieco jesiennych, kasztanowych klimatach…
Dodaję bakalie i delektuję się niezwykle prostym, jak i pysznym ciastem! 🙂

Składniki:

  • 200g mąki kasztanowej
  • 2 banany
  • 3/4 szklanki mleka migdałowego
  • bakalie (po 2 łyżki): jagody goji, płatki migdałowe, żurawina suszona cała (firmy OWOCOWY RAJ)*

Przygotowanie:

  1. Banany zblendować z mlekiem oraz mąką kasztanową.
  2. Do masy dodać połowę bakalii i wymieszać.
  3. Masę wylać do formy (sylikonowej lub wyłożonej papierem do pieczenia) na wysokość nie większą, niż 2 cm.
  4. Ciasto piec około 35 minut w 180 stopniach.
  5. Gotowe ciasto posypać pozostałymi bakaliami.

Prosty, szybko i na temat! 🙂

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod DOSTAWAFOOD” przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
 
Kalorie:
Całość (20 kawałków)- ok. 1225kcal
1 kawałek- ok. 61kcal



13 thoughts on “CIASTO KASZTANOWE Z BAKALIAMI”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *