KAKAOWE KUKURYDZIANE BABECZKI Z MASĄ ORZECHOWĄ

Wasze przeurocze zgłoszenia konkursowe ze świątecznie udekorowanymi babeczki skusiły mnie do upieczenia właśnie muffinek z kremem!
Może nie są 100% w klimacie świątecznym, ale za to na każdą okazję i gwarantuję, że są pycha!!



Składniki:
Babeczki

  • 8 łyżek kaszy kukurydzianej
  • 2 białka jajek
  • 2 banany
  • 1/4 szklanki mleka ryżowego z orzechami
  • 2 łyżki kakao

Masa

  • 5 łyżek kaszy jaglanej
  • 1,5 szklanki mleka ryżowego z orzechami
  • 1 łyżka cukru kokosowego
  • do podania: nerkowce, migdały

Przygotowanie:
Babeczki

  1. Banany zblendować z mlekiem, po czym dodać kaszę kukurydzianą, kakao i wymieszać- całość odstawić na 20 minut.
  2. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wmieszać w masę.
  3. Ciasto przełożyć do foremek i piec około 30 minut w 190 stopniach.

Masa

  1. Kaszę jaglaną opłukać, a następnie ugotować w mleku.
  2. Ostudzoną kaszę zblendować z cukrem kokosowym.
  3. Babeczki udekorować masą i orzechami.

Polecam szczególnie miłośnikom orzechów! 🙂

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Kalorie:
Całość (17 babeczek)- ok. 1150kcal
1 babeczka- ok. 68kcal


       alt=”Prezenty na Mikołajki II”>



13 thoughts on “KAKAOWE KUKURYDZIANE BABECZKI Z MASĄ ORZECHOWĄ”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *