KASZA KUKURYDZIANA Z KASZTANAMI I DAKTYLAMI

Dzisiaj śniadanie na słodko!
Delikatna polenta z wyśmienitymi kasztanami oraz słodkimi daktylami!

Można podać ją również na podwieczorek 😉

Składniki:

  • 4 łyżki kaszy kukurydzianej
  • kilka kasztanów jadalnych
  • kilka daktyli suszonych
  • mandarynka
  • 2 łyżeczki stevi
  • 1 szklanka mleka kokosowego

Przygotowanie:

  1. Kaszę kukurydzianą ugotować w mleku kokosowym z dodatkiem stevi.
  2. Do gotowej kaszy dodać kasztany, daktyle i kawałki mandarynek.
  3. Podawać na ciepło lub zimno.

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 595kcal



18 thoughts on “KASZA KUKURYDZIANA Z KASZTANAMI I DAKTYLAMI”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *