NALEŚNIKI Z MĄKI Z CIECIERZYCY

Dzisiaj szybka i banalnie prosta alternatywa dla typowych naleśników z mąki pszennej, jajek i mleka!

Tą alternatywą jest mąka z ciecierzycy i nie licząc wody to jedyny składnik moich nalesników 😉

Można je podawać na wytrawnie lub na słodko- jak, kto lubi! 😉

Składniki:

  • 1 szklanka mąki z ciecierzycy
  • 3/4 szklanki wody
  • 1 łyżeczka oleju arganowego*
  • szczypta soli himalajskiej

Przygotowanie: 

  1. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą zblendować.
  2. Naleśniki smażyć na suchej, rozgrzanej patelni teflonowej z obu stron.

*olej arganowy można pominąć, bądź zastąpić innym olejem

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (5 naleśników)- ok. 615kcal
1 naleśnik- ok. 123kcal




8 thoughts on “NALEŚNIKI Z MĄKI Z CIECIERZYCY”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *