KASZTANOWO- OWSIANE NALEŚNIKI Z MUSEM JAGLANYM I TRUSKAWKAMI

Dawno nie było naleśników! A więc trzeba było nadrobić! 🙂
Zrobiłam to przy okazji testowania patelni WOLL Szafir.

Oczywiście nie mogło się obyć bez delikatnego kremu jaglanego i truskawek… coś pysznego!

Składniki:
Naleśniki

  • 5 łyżek mąki kasztanowej
  • 5 łyżek płatków owsianych
  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki mleka 0,5%

Dodatki

  • 80g kaszy jaglanej
  • 1,5 szklanki mleka 0,5%
  • 300g truskawek
  • banan

Przygotowanie: 
Naleśniki

  1. Wszystkie składniki na naleśniki dokładnie ze sobą zblendować.
  2. Nagrzać patelnię i wylać ciasto- smażyć bez tłuszczu na „małym ogniu” przez kilka minut (z obu stron).

Dodatki

  1. Kaszę jaglaną opłukać i ugotować w mleku, a następnie zblendować z połową banana.
  2. Drugą połowę banana zblendować z garścią truskawek na mus.
  3. Na gotowe naleśniki nałożyć mus jaglany, kawałki truskawek i złożyć na pół, na wierzchu polać musem i ozdobić truskawkami.

Kalorie:
Całość (2 ogromne naleśniki)- ok. 1255kcal
1 naleśnik- ok. 628kcal



6 thoughts on “KASZTANOWO- OWSIANE NALEŚNIKI Z MUSEM JAGLANYM I TRUSKAWKAMI”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *