WEGAŃSKA TARTA Z RÓŻĄ I MALINAMI

Weekend trzeba rozpocząć najlepiej pyszną przyjemnością!
Trzymając się tej zasady szybko upichciłam piękną tartę z malinami i różą! 😉

Widok chyba mówi sam za siebie 🙂

Składniki:
Spód

Krem 

  • garść nerkowców
  • 5 łyżek ryżu araborio
  • 0,5l mleka migdałowego
  • 3 łyżki erytrolu
  • 2 łyżki wody różanej
  • garść malin
  • płatki róży

Przygotowanie:
Spód

  1. Daktyle namoczyć, odcedzić i zblendować na mus.
  2. Dodać amarantus, wymieszać i wyłożyć do spód formy (wyłożonej folią spożywczą), formując niewysokie brzegi.

Krem 

  1. Nerkowce namoczyć przez co najmniej 4 godziny.
  2. Ryż ugotować w mleku z dodatkiem erytrolu oraz wody różanej.
  3. Nerkowce wraz z ryżem zblendować na gładki krem i przełożyć na wcześniej przygotowany spód.
  4. Całość ozdobić malinami i płatkami róży- podawać schłodzone.

 
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod DOSTAWAFOOD” przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!! 
 
Kalorie:
Całość (12 kawałków)- ok. 1035kcal
1 kawałek- ok. 86kcal



3 thoughts on “WEGAŃSKA TARTA Z RÓŻĄ I MALINAMI”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *