CIECIERZYCOWA TORTILLA NA ZDROWO

Nie sposób odmówić sobie takiego przysmaku! 😉
Taki trochę fast food na zdrowo 😉

Pełnowartościowa, lekka i pożywna!!!
A naleśniki z nietypowej mąki ciecierzycowej urozmaicają jej smak 🙂

Składniki:
Tortille

Dodatki

  • pomidorki koktajlowe
  • kawałek brokułu
  • 2 łyżki kukurydzy
  • 100g filetu z indyka
  • 100g jogurtu naturalnego
  • 100g passaty pomidorowej
  • 1/2 łyżeczki czarnuszki
  • przyprawy: curry, papryka słodka, sól himalajska, bazylia

Przygotowanie:
Tortille

  1. Wszystkie składniki na tortille dokładnie zblendować.
  2. Tortille smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron.

Dodatki

  1. Brokuł obgotować, a pomidorki pokroić na połówki.
  2. Indyka pokroić w małą kostkę, obsypać przyprawami i ugrillować.
  3. Passatę podgrzać na patelni i zredukować, następnie dodać jogurt naturalny, szczyptę soli i bazylii- wymieszać.
  4. Na gotowe tortille nałożyć sos, indyka, kukurydzę, brokuł, pomidorki, czarnuszkę i zawinąć.

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Kalorie:
Całość (3 tortille)- ok. 850kcal
1 tortilla- 284kcal



2 thoughts on “CIECIERZYCOWA TORTILLA NA ZDROWO”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *