HUMMUS Z JARMUŻEM

Do wieczornych seansów filmowych często przygotowuję przeróżne przekąski.
Moimi ulubionymi są pasty z warzywami.

Tym razem przyrządziłam pastę a’la hummus z jarmużem!



Składniki:

  • 200g ciecierzycy
  • 3 łyżki sproszkowanego jarmużu
  • 180g jogurtu naturalnego
  • szczypta soli himalajskiej
  • czarnuszka

Przygotowanie:

  1. Ciecierzycę namoczyć (najlepiej całą noc), a następnie ugotować do miękkości (około 60 minut).
  2. Ostudzoną ciecierzycę zblendować z jogurtem, jarmużem oraz solą.
  3. Gotowy hummus posypać czarnuszką.

Podawać z ulubionymi dodatkami 🙂

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 865kcal
1 porcja- ok. 433kcal



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *