JĘCZMIENNE BABECZKI Z MORELAMI

Pomarańczowo- żółciutkie morele, rozpływające się w ustach… trzeba je wykorzystać do upieczenia babeczek! 😉
Korzystajcie z sezonu na letnie owoce, bo pozwala na kulinarne szaleństwa! 😉



Składniki:

  • 6 łyżek płatków jęczmiennych
  • 3 łyżki mąki kokosowej
  • 2 jajka
  • 6 moreli
  • 1 banan
  • 2 łyżki ksylitolu (Green Essence)*

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki zblendować ze sobą (zostawić 2 morele) i przełożyć do foremek.
  2. Pozostałe 2 morele pokroić na kawałki i ułożyć po kawałku na wierzchu każdej babeczki.
  3. Babeczki piec około 20-25 minut w 180 stopniach.

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod DOSTAWAFOOD” przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!! 
 
Kalorie:
Całość (11 babeczek)- ok. 810kcal
1 babeczka- ok. 74kcal



2 thoughts on “JĘCZMIENNE BABECZKI Z MORELAMI”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *