KRUCHE MIGDAŁOWE TARTALETKI Z DESEREM RYŻOWYM

Nie ma to jak rozpocząć tydzień słodkimi tartaletkami z nutą migdałową i pysznym deserem ryżowym!
Uwielbiam takie małe słodkości, które bez wyrzutów sumienia mogą umilić każdy wieczór 😉

Składniki:
Spód

  • 200g mąki migdałowej
  • 4 łyżki soku pomarańczowego
  • 2 łyżki masła z nerkowców

Dodatki 

Przygotowanie:
Spód

  1. Mąkę wymieszać z sokiem i masłem z nerkowców- wyrobić ciasto.
  2. Formy wyłożyć ciastem i piec około 15-20 minut w 175 stopniach.

Dodatki 

  1. Do gotowych spodów nałożyć deser, a na wierzchu położyć orzechy pecan.

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (12 tartaletek)- ok. 1875kcal
1 tartaletka- ok. 156kcal



6 thoughts on “KRUCHE MIGDAŁOWE TARTALETKI Z DESEREM RYŻOWYM”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *