PASTA Z FASOLI KIDNEY Z SUSZONYMI POMIDORAMI

Małe co nieco, dodatek do dań głównych lub przekąska!
Pasta z fasoli zawiera w sobie wiele roślinnego białka i smaku 😉

Składniki:

  • 200g fasoli kidney
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • kilka pomidorów suszonych
  • 1 łyżeczka czarnuszki
  • przyprawy: sól himalajska, papryka słodka

Przygotowanie:

  1. Fasolę namoczyć przez całą noc, a następnie ugotować do miękkości (około godziny).
  2. Ostudzoną fasolę zblendować z przecierem, pomidorami suszonymi i przyprawami.
  3. Gotową pastę posypać czarnuszką i udekorować pomidorami suszonymi- podawać z ulubionymi dodatkami.

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (4 porcje)- ok. 935kcal
1 porcja- ok. 234kcal



3 thoughts on “PASTA Z FASOLI KIDNEY Z SUSZONYMI POMIDORAMI”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *