TARTALETKI RYŻOWE Z KREMEM JAGLANYM I OWOCAMI

Letnie, kolorowe, zdrowe słodkości!
Powinny gościć codziennie w naszym menu o tej porze roku- trzeba korzystać z uroków lata ile się da!

Idealne na drugie śniadanie, czy deser 😉

Składniki:
Tartaletki

Krem z owocami

  • 4 łyżki kaszy jaglanej
  • 1 szklanka mleka migdałowego
  • 1 łyżeczka stevi
  • owoce sezonowe (jeżyny, maliny, borówki, morele)

Przygotowanie:

  1. Daktyle namoczyć i zblendować, a płatki rozdrobnić.
  2. Oba składniki dokładnie ze sobą wymieszać, spody wyłożyć do foremek (wyłożonych folią spożywczą)- odstawić do schłodzenia w lodówce.
  3. Kaszę jaglaną opłukać, a następnie ugotować w mleku z dodatkiem stevi.
  4. Ostudzoną kaszę zblendować na gładki krem, nałożyć do wcześniej przygotowanych spodów, ozdobić owocami. 

 
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma prezent w postaci nasion chia 100g (przy zakupach powyżej 20zł)– wystarczy wpisać kod CHIA100 przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!! 
 
Kalorie:
Całość (5 tartaletek)- ok. 965kcal
1 tartaletka- ok. 193kcal



3 thoughts on “TARTALETKI RYŻOWE Z KREMEM JAGLANYM I OWOCAMI”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *