AROMATYCZNE BABECZKI Z ORZECHAMI WŁOSKIMI

Niestety wieczory są już zimne i ponure… idealne na pyszne babeczki z kubkiem herbaty! 🙂
To, co lubię w jesieni to bezkarnie spędzane wieczory pod kocem ze zdrowymi słodkościami!

Dzisiaj aromatyczne babeczki z orzechami włoskimi!

Składniki:

  • 1/3 szklanki mąki gryczanej pełnoziarnistej
  • 1/2 szklanki mąki migdałowej (Green Essence)*
  • 2 łyżki karobu
  • 3 jajka
  • 2 małe jabłka
  • 1/3 szklanki mleka
  • 1 łyżka cukru cynamonowego
  • 1 łyżeczka stewi
  • trochę orzechów włoskich

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki oprócz orzechów zblendować.
  2. Masę przełożyć do foremek, a na wierzchu poukładać orzechy.
  3. Babeczki piec około 25 minut w 170 stopniach.

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma prezent w postaci nasion chia 100g (przy zakupach powyżej 20zł)– wystarczy wpisać kod CHIA100 przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
 
Kalorie:
Całość (12 babeczek)- ok. 1085kcal
1 babeczka- ok. 90kcal



1 thought on “AROMATYCZNE BABECZKI Z ORZECHAMI WŁOSKIMI”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *