AROMATYCZNY MUS JABŁKOWY

Jesień w pełni, ja szaleję z polskimi jabłkami!
Tanie, łatwo dostępne, pyszne i do tego bardzo wartościowe- grzech nie korzystać 😉

Aby wyciągnąć z nich wszystko, co się da i poczuć ich wspaniały smak przygotowałam mus z ciekawymi dodatkami!

Składniki:

  • 2kg jabłek (słodkich, miękkich)
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • trochę goździków
  • 1/2 łyżeczki kardamonu
  • 1/2 łyżeczki wanilii
  • szczypta kurkumy
  • garść migdałów (Green Essence)*
  • granat

Przygotowanie:

  1. Jabłka obrać ze skórki i pokroić w dość drobną kostkę, a następnie wrzucić do garnka ze wszystkimi przyprawami i zalać litrem wody.
  2.  Całość gotować do momentu, aż jabłka się rozpadną (pod koniec można wszystko zblendować).
  3. Mus przełożyć do słoiczków, posypać prażonymi migdałami i granatem.

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma prezent w postaci nasion chia 100g (przy zakupach powyżej 20zł)– wystarczy wpisać kod CHIA100 przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
 
Kalorie:
Całość (4 porcje)- ok. 1295kcal
1 porcja- ok. 324kcal



2 thoughts on “AROMATYCZNY MUS JABŁKOWY”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *