DYNIOWY OMLET Z CIECIERZYCY

Już dawno nie było nic dyniowego, więc szybko nadrabiam i delektuję się delikatnym, dyniowym omletem!
Mus z pieczonej dyni, wyrazista mąka z ciecierzycy i kiełki, jako „wisienka na torcie” 😉

Lekko, pysznie- na śniadanie, obiad i kolację!

Składniki:

  • 1/4 małej dyni hokkaido
  • 1/3 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • 1/3szklanki mąki z ciecierzycy
  • 1 łyżeczka oleju arganowego
  • szczypta soli kala namak (Green Essence)*
  • kiełki groszku

Przygotowanie:

  1. Dynię pokroić na kawałki i upiec w piekarniku (190stopni/15minut).
  2. Upieczoną dynię zblendować z jajkami, mlekiem, mąką z ciecierzycy i solą.
  3. Olej arganowy rozgrzać na patelni i wylać całą masę- smażyć z obu stron pod przykryciem.
  4. Podawać z kiełkami groszku- pycha! 😉

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma prezent w postaci nasion chia 100g (przy zakupach powyżej 20zł)– wystarczy wpisać kod CHIA100 przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
 
Kalorie:
Całość (1 DUŻY omlet)- ok. 450kcal



3 thoughts on “DYNIOWY OMLET Z CIECIERZYCY”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *