INTENSYWNA GRYCZANKA Z MIGDAŁAMI

Śniadanie nietypowe, bo z kaszy gryczanej!
Ale nie tylko jaglanka ma swoje prozdrowotne właściwości, kasza gryczana w zupełności jej dorównuje!

Bardzo popularna, jako dodatek do tradycyjnego gulaszu, czy główny składnik kotlecików w twarogiem.
Ja uwielbiam każdą kaszę również na słodko!

Składniki:

  • 100g kaszy gryczanej niepalonej
  • dojrzały banan
  • 4 łyżki mleczka kokosowego
  • 1 łyżka karobu
  • szczypta stewi
  • kilka daktyli
  • kilka migdałów
  • kostka gorzkiej czekolady 99%

Przygotowanie:

  1. Kaszę ugotować, a następnie zblendować z bananem, mleczkiem kokosowym, karobem i stewią- przełożyć do miseczki.
  2. Całość ozdobić migdałami i daktylami, a na wierzch zetrzeć kostkę czekolady.

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 860kcal
1 porcja- ok. 430kcal



2 thoughts on “INTENSYWNA GRYCZANKA Z MIGDAŁAMI”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *