PUDDING RYŻOWY Z RÓŻNOŚCIAMI

Słodkości nie ma końca! Słodkie śniadania opanowały moje menu, a tym razem w ruch idzie ryż! 🙂
Pudding ryżowy z różnościami, tj. jagodami inkaskimi, malinami i orzechami… każdy znajdzie w puddingu coś dla siebie 😉

Składniki:

  • 200g ryżu jaśminowego
  • 750ml mleka ryżowego
  • 1 łyżeczka stewi
  • trochę orzechów włoskich
  • trochę jagód inkaskich
  • świeże maliny

Przygotowanie:

  1. Ryż jaśminowy zalać 2 szklankami wody i zagotować, w momencie gdy prawie cała woda odparuje wlać mleko i gotować do momentu, aż ryż zmięknie i wchłonie mleko.
  2. Ugotowany ryż lekko zblendować ze stewią i przełożyć do miseczki.
  3. Całość ozdobić orzechami włoskimi, jagodami inkaskimi i malinami.

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (3 porcje)- ok. 1370kcal
1 porcja- ok. 457kcal



3 thoughts on “PUDDING RYŻOWY Z RÓŻNOŚCIAMI”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *