DYNIOWA JAGLANKA Z MIODEM

Słodkie, jesienne śniadanie z królową kasz i warzyw w rolach głównych! 😉
Dynia i jaglanka, a do tego słodki miód… to rozpływa się w ustach! 🙂

Składniki:

  • 6 łyżek kaszy jaglanej
  • kawałek dyni hokkaido
  • banan
  • szczypta stewi
  • szczypta kardamonu (Green Essence)*
  • 2 łyżeczki miodu z propolisem

Przygotowanie:

  1. Kaszę jaglaną opłukać dwukrotnie i ugotować w wodzie.
  2. Dynię pokroić  plastry i upiec w piekarniku (15-20 minut/ 190 stopni).
  3. Ugotowaną kaszę zblendować z dynią, połową banana, stewią, kardamonem i łyżeczką miodu.
  4. Jaglankę podać z pokrojoną w plastry połówką banana i łyżeczką miodu.

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma prezent w postaci nasion chia 100g (przy zakupach powyżej 20zł)– wystarczy wpisać kod CHIA100 przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
 
Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 580kcal
 



4 thoughts on “DYNIOWA JAGLANKA Z MIODEM”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *