DYNIOWE CIASTECZKA Z RODZYNKAMI

Jeszcze wciąż mamy jesień i zasoby dyni wciąż sprzyjają 🙂
To jedno z moich ulubionych warzyw, więc korzystam z niego ile mogę!
I tym razem na słodko, w ciasteczkach w towarzystwie rodzynek 🙂

Składniki:

  • pół szklanki drobnej kaszy bulgur (Green Essence)*
  • 5 łyżek mąki jaglanej
  • garść rodzynek
  • banan
  • 4 łyżki wiórków kokosowych
  • 1/4 małej dyni hokkaido
  • szczypta stewi

Przygotowanie:

  1. Bulgur zalać wrzątkiem lekko ponad powierzchnię kaszy i pozostawić pod przykryciem na kilka minut (do momentu, aż wchłonie całą wodę).
  2. Rodzynki namoczyć, odcedzić i wymieszać z kaszą oraz stewią.
  3. Dynię pokroić w plastry i upiec w piekarniku (200 stopni/15 minut), a następnie zblendować z bananem.
  4. Mus dyniowo- bananowy wymieszać z kaszą z rodzynkami, mąką, 3 łyżkami wiórków.
  5. Z masy uformować ciasteczka, które posypać wiórkami i piec około 15/20 minut w 180 stopniach.

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma prezent w postaci nasion chia 100g (przy zakupach powyżej 20zł)– wystarczy wpisać kod CHIA100 przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
 
Kalorie:
Całość (14 ciasteczek)- ok. 925kcal
1 ciasteczko- ok. 66kcal



1 thought on “DYNIOWE CIASTECZKA Z RODZYNKAMI”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *