DYNIOWO- DAKTYLOWY OMLET NA SŁODKO

Nietypowo początek weekendu mamy w czwartek, więc wieczór umilam sobie omletem! 🙂
Z kilkoma smacznymi dodatkami!

Składniki:

  • 1/3 szklanki mąki kukurydzianej
  • 3/4 szklanki mąki gryczanej
  • 1/2 dyni hokkaido
  • garść daktyli (Green Essence)*
  • 2 banany
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • 180g jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka kakao
  • 2 łyżki ryżu dmuchanego
  • kilka malin
  • 2 łyżeczki oleju arganowego

Przygotowanie:

  1. Dynię pokroić w plastry i upiec w piekarniku (190 stopni/20 minut).
  2. Daktyle sparzyć wrzątkiem, namoczyć, odcedzić.
  3. Upieczoną dynię zblednować z daktylami, jajkiem, mąkami.
  4. Na patelni rozgrzać olej i wylać masę-  smażyć pod przykryciem z obu stron.
  5. Jogurt naturalny wymieszać z kakao i wyłożyć na omlet.
  6. Całość ozdobić malinami i ryżem dmuchanym.

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma prezent w postaci nasion chia 100g (przy zakupach powyżej 20zł)– wystarczy wpisać kod CHIA100 przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
 
Kalorie:
Całość (2 duże omlety)-  ok. 1415kcal
1 duży omlet- ok. 708kcal



1 thought on “DYNIOWO- DAKTYLOWY OMLET NA SŁODKO”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *