GOFRY Z KREMEM JAGLANO- DAKTYLOWYM I KAKI

Kto nie lubi gofrów? Chyba nie znam takiej osoby! Tym bardziej, że można je podawać z ulubionymi dodatkami!

Wielu kojarzą się z latem i wakacjami- tak jak mi 😉 A, że dzisiaj pogoda zimowa to przywołuję wspomnienie lata i robię gofry!

Składniki:
Gofry

  • 3 łyżki mąki gryczanej
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej
  • 2 łyżki mąki jaglanej
  • 2 jajka
  • 4 łyżki mleka
  • szczypta stewi

Dodatki

  • 4 łyżki kaszy jaglanej
  • szklanka mleka
  • kilka daktyli (Green Essence)*
  • szczypta stewi
  • kilka plastrów kaki
  • kilka kawałków mandarynek

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki na gofry zblendować, a następnie smażyć gofry w rozgrzanej gofrownicy,
  2. Kaszę opłukać dwukrotnie w wodzie i ugotować w mleku z dodatkiem stewi- podczas gotowania dorzucić daktyle.
  3. Ugotowaną kaszę zblendować na krem, który wyłożyć na gofry, a na wierzchu ułożyć plastry kaki oraz kawałki mandarynki.

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma prezent w postaci nasion chia 100g (przy zakupach powyżej 20zł)– wystarczy wpisać kod CHIA100 przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
 
Kalorie:
Całość (2 gofry)- ok. 855kcal
1 gofer- ok. 428kcal



4 thoughts on “GOFRY Z KREMEM JAGLANO- DAKTYLOWYM I KAKI”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *