GRYCZANE NALEŚNIKI Z BANANOWYM SERKIEM I AWOKADO

Na śniadanie, obiad i kolację- naleśniki to danie uniwersalne!
Niesie ze sobą całą skarbnicę pomysłów na ich podanie! 🙂

U mnie dzisiaj na słodko, czyli tak jak lubię najbardziej 😉

Składniki:
Naleśniki

Dodatki

  • 200g serka chudego
  • banan
  • awokado
  • kilka orzechów nerkowca

Przygotowanie:

  1. Kaszę gryczaną namoczyć w wodzie przez co najmniej 12 godzin, a następnie odlać wodę i zblendować ją z pozostałymi składnikami na naleśniki.
  2. Rozgrzać patelnię, na której smażyć naleśniki z obu stron.
  3. Serek zblendować z bananem, awokado obrać ze skórki i pokroić na kawałki.
  4. Naleśniki przełożyć serkiem, podać z kawałkami awokado i orzechami nerkowca.

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Kalorie:
Całość (4 naleśniki)- ok. 920kcal
1 naleśnik- ok. 230kcal



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *