BABECZKI MIGDAŁOWE Z ORZECHAMI BRAZYLIJSKIMI

Mąka migdałowa gości w mojej kuchni już od dawna. Uwielbiam wypieki z jej zastosowaniem!
Dzisiejsze babeczki są aromatyczne, z charakterem i do tego zdrowe! 😉

Składniki:

  • 2 łyżki mąki migdałowej
  • 3 łyżki kaszy kukurydzianej
  • 2 jajka
  • banan
  • szczypta stewi
  • kilka orzechów brazylijskich

Przygotowanie:

  1. Banana zblendować z żółtkami i stewią.
  2. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie mieszając dodać mus z banana i żółtek, kaszę oraz mąkę migdałową.
  3. Masę przełożyć do foremek, na wierzch każdej ułożyć kawałek orzecha- piec około 20 minut w 180 stopniach.

Kalorie:
Całość (10 babeczek)- ok. 680kcal
1 babeczka- ok. 68kcal



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *