CIASTO WANILIOWA KANAPKA

Kakaowe ciasto z budyniem w formie kanapki… pycha!
Na zdrowo, na wesoło- lekko i smacznie! 😉

Składniki:

  • 5 łyżek płatków jaglanych
  • banan
  • jajko
  • 1 łyżka kakao
  • budyń waniliowy
  • 300ml mleka (dowolnego)
  • 20g cukru waniliowego
  • kawałek granatu

Przygotowanie:

  1. Płatki zmielić na mąkę, a następnie zblendować z bananem, jajkiem i kakao.
  2. Masę przełożyć do niewielkiej „keksówki” (wyłożonej papierem do pieczenia) i piec około 20 minut w 180 stopniach.
  3. Gotowe ciasto po wystygnięciu przekroić wzdłuż na dwie części.
  4. Budyń wymieszać z cukrem w 300ml mleka, a następnie zagotować (energicznie mieszając)- gotowym budyniem przełożyć ciasto i odstawić do wystygnięcia oraz stężenia.
  5. Gotowe ciasto podawać z granatem.

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (6 kawałków)- ok. 710kcal
1 kawałek- ok. 118kcal



2 thoughts on “CIASTO WANILIOWA KANAPKA”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *