JAGLANO- MIGDAŁOWE GOFRY

Już nie raz wspominałam o tym, że gofry to świetny pomysł na deser, śniadanie, czy po prostu słodką przekąskę! A to dlatego, że można je odmienić kilkoma dodatkami, z którymi się je poda 🙂
Zatem nie czekając zbyt długo przygotowałam kolejną ich wersję- bardzo słodką! 🙂

Składniki:
Gofry

  • pół szklanki mąki jaglanej
  • 1/3 szklanki mąki migdałowej
  • 3 jajka
  • 1/3 szklanki mleka
  • banan
  • szczypta stewi

Dodatki

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki na gofry dokładnie zblendować, a następnie piec gofry w rozgrzanej gofrownicy.
  2. Serek zblendować z bananem i wymieszać z wiórkami- nałożyć na gotowe gofry.
  3. Każdego gofra posypać migdałami, pomelo oraz przysmakiem kokosowym.

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (6 gofrów)- ok. 1400kcal
1 gofer- ok. 233kcal



4 thoughts on “JAGLANO- MIGDAŁOWE GOFRY”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *