KASZA GRYCZANA Z BURACZKAMI I FETĄ

Lekki lunch pełen żelaza i witamin z grupy B!
Pyszne, sycące danie z charakterem!

Składniki:

  • 200g kaszy gryczanej
  • 4 duże buraki
  • 200g chudej fety
  • pół cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 2 łyżki nasion słonecznika
  • kiełki brokułu
  • przyprawy: sól himalajska, pieprz, imbir, estragon

Przygotowanie:

  1. Kaszę gryczaną ugotować.
  2. Buraki ugotować, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce (na dużych oczkach).
  3. Rozgrzać olej, podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek.
  4. Następnie dodać buraki, a po chwili również ugotowaną kaszę, całość przyprawić- całość jeszcze chwilę podsmażyć.
  5. Gotową kaszę przełożyć na talerz, posypać fetą, kiełkami i uprażonymi na suchej patelni nasionami słonecznika.

Kalorie:
Całość (4 porcje)- ok. 1550kcal
1 porcja- ok. 388kcal



2 thoughts on “KASZA GRYCZANA Z BURACZKAMI I FETĄ”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *