KRUCHE TARTALETKI Z KAWOWYM KREMEM I MORWĄ BIAŁĄ

Smak kawy ceni sobie pewnie nie jeden z Was!
Osobiście kawy nie pijam, ale smak tych tartaletek mnie zauroczył i czuję, że kawa zagości częściej w moim menu! 😉



Składniki:
Tartaletki

  • 1/3 szklanki mąki ryżowej
  • 4 łyżki mąki kokosowej
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • duży banan (lub 2 małe)

Krem

  • 100g kaszy jaglanej
  • 3 łyżki kawy mielonej
  • 1 łyżka miodu
  • garść morwy białej suszonej

Przygotowanie:

  1. Banana zblendować, a następnie dodać pozostałe składniki i dokładnie wyrobić ciasto.
  2. Foremki na tartaletki wyłożyć ciastem i piec około 15 minut w 190 stopniach.
  3. Kawę zaparzyć w małej filiżance, a kaszę jaglaną ugotować- pod koniec gotowania dodać zaparzoną kawę.
  4. Ostudzoną kaszę zblendować z miodem- krem nałożyć na upieczone spody.
  5. Każdą tartaletkę posypać morwą białą.

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (3 duże tartaketki)- ok. 1200kcal
1 tartaletka- ok. 400kcal



1 thought on “KRUCHE TARTALETKI Z KAWOWYM KREMEM I MORWĄ BIAŁĄ”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *