KUKURYDZIANE BABECZKI Z JAGODAMI

Szaleństwo świąteczne trwa… również u mnie!
Jednak przypomniałam sobie, że mam w zamrażarce jagody i szkoda było mi z nich nie skorzystać…
Dlatego dzisiaj serwuję coś nieco mniej świątecznego, chociaż zamiast jagód możecie dodać bakalie i będzie jak znalazł na świąteczny stół 😉

Składniki:

  • 7 łyżek kaszy kukurydzianej
  • 2 łyżki płatków wielozbożowych
  • 1/3 szklanki mleka
  • banan
  • 2 jajka
  • garść jagód
  • szczypta stewi

Przygotowanie:

  1. Jajka zblendować z bananem, mlekiem, stewią, płatkami i kaszą kukurydzianą.
  2. Do kaszy wmieszać jagody, masę przełożyć do foremek.
  3. Babeczki piec około 25 minut w 180 stopniach.

Kalorie:
Całość (9 babeczek)- ok. 725kcal
1 babeczka- ok. 81kcal



2 thoughts on “KUKURYDZIANE BABECZKI Z JAGODAMI”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *