SZYBKA JAGLANKA Z MIODEM I MASŁEM ORZECHOWYM

Czasem w tak zimny i ponury wieczór jak dzisiejszy lubię zjeść ciepłą, sycącą jaglankę… z kremowym masłem orzechowym i słodkim miodem… to jest to!

Takie propozycje zazwyczaj lądują na Waszych stołach zapewne w porze śniadaniowej.
Jednak gdy po całym dniu potrzebujemy rozgrzania i uzupełnienia energii to będzie dobry wybór! 🙂

Składniki:

  • 5 łyżek płatków jaglanych
  • pół szklanki wody
  • pół szklanki mleka (dowolnego)
  • szczypta stewi
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka masła orzechowego
  • trochę morwy białej suszonej

Przygotowanie:

  1. Płatki jaglane ugotować w wodzie z dodatkiem stewi, w trakcie gotowania dodać mleko.
  2. Owsiankę przełożyć do miseczki i podać z miodem oraz masłem orzechowym, a na koniec posypać morwą.

Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 370kcal



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *