WEGAŃSKI KOKOSOWY SERNIK Z MANGO

Puszka mleczka kokosowego zalegająca w szafce skusiła mnie do przygotowania tego ciasta 😉
A co lepiej pasuje do mleczka kokosowego, jak nie mango? 🙂

Zatem raz! dwa! i sernik na zimno gotowy! 🙂

Składniki:
Spód

  • 60g amarantusa ekspandowanego
  • garść daktyli

Masa i polewa 

Przygotowanie:

  1. Daktyle sparzyć wrzątkiem, a następnie zblendować na mus.
  2. Mus daktylowy połączyć z amarantusem i wyłożyć na spód formy (wyłożonej folią spożywczą)- schłodzić w lodówce.
  3. Mleczko kokosowe zagotować ze stewią, energicznie mieszając dodać agar- mleczko wylać na wcześniej przygotowany spód i odstawić do stężenia.
  4. Na gotowe ciasto wyłożyć mus ze zblendowanego mango- ciasto przed podaniem najlepiej schłodzić w lodówce.

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (12 kawałków)- ok. 900kcal
1 kawałek- ok. 75kcal



3 thoughts on “WEGAŃSKI KOKOSOWY SERNIK Z MANGO”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *