BABECZKI MARCHEWKOWE Z MIGDAŁAMI

Chodziło za mną coś słodkiego, ale nie do końca wiedziałam co… oczywiście z pomocą przyszły ostatnie marchewki w lodówce! Od razu przypomniałam sobie jak bardzo lubię słodkości marchewkowe!

Robiłam już kilka marchewkowych deserów, np.:
KASZTANOWE CIASTO Z MARCHEWKĄ
RAW CIASTO MARCHEWKOWE
MARCHEWKOWE BABECZKI Z KREMEM STRACIATELLA

A tym razem coś prostszego! Kilka nieskomplikowanych składników i słodka przekąska gotowa!

Składniki:

  • 4 łyżki mąki kukurydzianej
  • 4 łyżki mąki ryżowej
  • 4 marchewki
  • 3 jajka
  • banan
  • 20g cukru waniliowego
  • 12 migdałów

Przygotowanie: 

  1. Marchew zetrzeć na tarce o małych oczkach.
  2. Jajka zblendować z bananem oraz cukrem, do tego wmieszać marchew oraz mąki.
  3. Masę przełożyć do foremek, na wierzchu każdej babeczki ułożyć migdał- piec około 20 minut w 180 stopniach.

Kalorie:
Całość (12 babeczek)- ok. 850kcal
1 babeczka- ok. 71kcal

 



2 thoughts on “BABECZKI MARCHEWKOWE Z MIGDAŁAMI”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *