KUKURYDZIANE CIASTO Z GRUSZKĄ

Bardzo lekkie, bardzo proste i smaczne! 😉

Z gruszką, która nadaje mu fajny smak, a zjedzony w towarzystwie kubka koktajlu owocowe- mega! 🙂

Składniki:

  • 3/4 szklanki kaszy kukurydzianej
  • banan
  • 3 jajka
  • szczypta stewi
  • gruszka

Przygotowanie:

  1. Białka oddzielić od żółtek, a następnie ubić na sztywną pianę.
  2. Żółtka zblendować z bananem, stewią, po czym delikatnie wmieszać w ubite białka.
  3. Na sam koniec, również delikatnie mieszając, dodać kaszę .
  4. Na wierzchu poukładać kawałki gruszki- ciasto piec około 20-25 minut w 180 stopniach.

Kalorie:
Całość (10 kawałków)- ok. 805kcal
1 kawałek- ok. 81kcal



3 thoughts on “KUKURYDZIANE CIASTO Z GRUSZKĄ”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *