ORZECHOWY BUDYŃ Z PIETRUSZKI Z TRUSKAWKAMI

Po budyniu z selera (klik) , który ogromnie mi zasmakował przyszła pora, aby wypróbować kolejne nieoczywiste, słodkie sposoby na warzywa 😉
Tym razem na tapetę idzie pietruszka! Z orzechami i truskawkami!

Składniki:

  • 2 pietruszki (korzeń)
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • pół szklanki mleka (dowolnego)
  • 1 łyżeczka maranty trzcinowej
  • garść truskawek
  • 1 łyżeczka miodu
  • trochę orzeszków ziemnych

Przygotowanie:

  1. Pietruszki obrać i ugotować, po czym zblendować z masłem orzechowym, mlekiem i marantą trzcinową- budyń wyłożyć na talerz.
  2. Truskawki zagotować, aż puszczą sok, a następnie wymieszać lekko przestudzone z miodem- budyń polać powstałym sosem.
  3. Gotowy budyń posypać orzeszkami ziemnymi.

Szczerze mówiąc jeśli miałabym wybrać faworyta spośród obu budyniów to musiałabym się nieźle nagłówkować! 😉

Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 390kcal



2 thoughts on “ORZECHOWY BUDYŃ Z PIETRUSZKI Z TRUSKAWKAMI”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *