TRÓJSMAKOWY BUDYŃ JAGLANY

Budynie i kremy jaglane to coś, co mogłabym jeść codziennie!
Uwielbiam ten kremowy smak…. A jakby tak zrobić budyń jaglany w 3 smakach?! Niebo w gębie!
Słodka nuta wanilii, wyraziste kakao z orzechami oraz urocze truskawki! Brzmi jak przepis na pyszny deser? 😉
Dla mnie jak najbardziej! 🙂

Składniki:
Składniki do bazy

  • 150g kaszy jaglanej
  • 450ml mleka
  • 40g cukru waniliowego

Warstwa kakaowo- orzechowa 

  • 1 łyżeczka kakao
  • 1 łyżeczka musu migdałowego

Warstwa truskawkowa

  • garść truskawek

Warstwa waniliowa

  • pół laski wanilii

Dodatki

  • garść truskawek

Przygotowanie:

  1. Kaszę jaglaną porządnie opłukać, a następnie ugotować w mleku z dodatkiem cukru.
  2. Ugotowaną kaszę podzielić na 3 części, każdą z części zblendować ze składnikami na daną warstwę.
  3. Do pojemników nałożyć kolejno każdą warstwę, całość polać ciepłym musem z zagotowanych truskawek.

Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 845kcal
1 porcja- ok. 423kcal



5 thoughts on “TRÓJSMAKOWY BUDYŃ JAGLANY”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *