HUMMUS Z GROSZKIEM

Prosty, szybki i nieklasyczny 😉
Idealny na przekąskę podczas sobotniego seansu filmowego? 😉

Składniki:

  • 240g ciecierzycy (konserwowej lub ugotowanej)
  • 240g groszku konserwowego
  • 3 łyżki tahini
  • 3 łyżki oleju z pestek dyni
  • szczypta soli himalajskiej
  • do podania: sezam, pestki dyni, świeży koperek

Przygotowanie:

  1. Groszek i ciecierzycę odcedzić i opłukać, a następnie zblendować na gładko z pozostałymi składnikami.
  2. Hummus podać ze świeżym koperkiem, posypać pestkami dyni i sezamem.

Kalorie:
Całość (4 porcje)- ok. 945kcal
1 porcja- ok. 236kcal



1 thought on “HUMMUS Z GROSZKIEM”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *