KASZTANOWY BUDYŃ JAGLANY Z ORZECHAMI WŁOSKIMI

Jaglane budynie to moja kulinarna miłość!
W każdym smaku i zawsze! 🙂

Słysząc, że ktoś nie może się przekonać do kaszy jaglanej zawsze polecam jaglane budynie 😉

Składniki:

  • 250g kaszy jaglanej
  • 0,5l mleka owsianego
  • banan
  • 3 łyżki kremu kasztanowego
  • garść orzechów włoskich
  • 3 łyżki syropu klonowego

Przygotowanie:

  1. Kaszę jaglaną opłukać, a następnie ugotować w mleku owsianym.
  2. Ugotowaną kaszę zblendować z bananem oraz kremem kasztanowym.
  3. Każdą porcję budyniu polać łyżką syropu klonowego oraz posypać orzechami włoskimi.

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (3 porcje)- ok. 1500kcal
1 porcja- ok. 500kcal



4 thoughts on “KASZTANOWY BUDYŃ JAGLANY Z ORZECHAMI WŁOSKIMI”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *