KREM PIECZARKOWO- ZIEMNIACZANY

Może kolor nie zachwyca, ale za to smakiem nadrabia 🙂
Pożywna, ciepła i sycąca kolacja na dzisiaj gotowa 😉

Składniki:

  • 500g pieczarek
  • 4 ziemniaki
  • 4 szklanki bulionu warzywnego
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • 1 łyżka pestek dyni
  • kiełki brokułu
  • przyprawy: sól himalajska, cząber

Przygotowanie:

  1. Olej rozgrzać na głębokiej patelni, podsmażyć cebulkę i czosnek.
  2. Kolejno dodać obrane i pokrojone ziemniaki oraz pieczarki.
  3. Całość zalać bulionem i ugotować, aż warzywa będą miękkie- w między czasie przyprawić.
  4. Całą zawartość patelni zblendować na gładki krem, który podawać z pestkami dyni oraz kiełkami.

Kalorie:
Całość (3 porcje)- ok. 560kcal
1 porcja- ok. 187kcal



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *