KREM Z GRUSZKI I PIETRUSZKI

Nieco słodki, nieco wytrawny krem! Dla niezdecydowanych! 😉
Delikatne smaki słodkiej gruszki i pietruszki z wyrazistą nutą orzechów włoskich to jest to!

Składniki:

  • 4 pietruszki (korzeń)
  • gruszka
  • szklanka mleka
  • 1 łyżka oleju z pestek winogron
  • przyprawy: sól himalajska, pieprz, tymianek
  • 1 łyżka posiekanych orzechów laskowych

Przygotowanie:

  1. Na głębokiej patelni rozgrzać olej, po czym lekko podsmażyć pokrojone w kostkę pietruszki oraz gruszkę.
  2. Całą zawartość patelni zalać szklanką mleka oraz szklanką wody- przyprawić i dusić, aż pietruszki i gruszka zmiękną, pod koniec przyprawić.
  3. Wszystko dokładnie zblendować na gładki krem, podać z orzechami.


Kalorie:
Całość (3 porcje)- ok. 465kcal
1 porcja- ok. 155kcal



3 thoughts on “KREM Z GRUSZKI I PIETRUSZKI”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *