Makaron… mało kto go nie lubi, a możliwości na jego przygotowanie jest naprawdę sporo!
Jednym z najbardziej popularnych sposobów na jego podanie jest makaron z pesto 😉
A że odnalazłam w swoich zapasach genialny słoiczek suszonych pomidorów to od razu zabrałam się do przygotowania czegoś na kształt pesto 😉
Składniki:
- 200g makaronu kukurydziano- ryżowego
- słoiczek pomidorów suszonych w oliwie
- 3 ząbki czosnku
- 100g nasion słonecznika
- 2 łyżki oleju z nasion wiesiołka
- kiełki brokułu
- szczypta soli himalajskiej
Przygotowanie:
- Makaron ugotować i odcedzić.
- Pomidory wraz z oliwą zblendować dokładnie z czosnkiem, olejem wiesiołka, słonecznikiem oraz szczyptą soli.
- Makaron wymieszać z pesto, przed podaniem posypać kiełkami brokułu.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (4 porcje)- 2070kcal
1 porcja- ok. 518kcal
Wygląda jak gotowy pomidorowy makaron, dawno nie jadłam pesto pora jakieś zrobić 🙂