NALEŚNIKI KUKURYDZIANE ZE SMAŻONYMI WARZYWAMI

I to jest wypasiony obiad, który gwarantuje sytość na długi czas 😉
Naleśnik jest bezglutenowy, dlatego to propozycja dla również dla osób nietolerujących glutenu 😉

Całość jest wegetariańska i pełna wartości odżywczych 😉

Składniki:
Naleśniki

  • 3 jajka
  • 2 „chlusty” mleka
  • pół szklanki mąki kukurydzianej
  • pół szklanki mąki ryżowej
  • odrobinę oleju kokosowego

Farsz

  • 300g pieczarek
  • papryka zielona
  • por
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • kilka łyżek passaty pomidorowej
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 2 plastry sera feta
  • koperek
  • przyprawy: sól himalajska, zioła prowansalskie, imbir
  • do podania: szczypior

Przygotowanie:
Naleśniki

  1. Na patelni rozgrzać olej.
  2. Pozostałe składniki dokładnie ze sobą zblendować, masę wylać na patelnię- naleśniki smażyć z obu stron.

Farsz 

  1. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć posiekaną cebulę z czosnkiem.
  2. Następnie dodać pokrojone pieczarki, paprykę i por- całość przyprawić.
  3. Na koniec dodać passatę, całość podgrzać- na koniec farsz wymieszać z posiekanym koperkiem.
  4. Gotowy farsz nałożyć do naleśników, posypać pokruszoną fetą i szczypiorkiem, naleśnika złożyć.

Kalorie:
Całość (3 duże naleśniki)- ok. 1210kcal
1 naleśnik- ok. 403kcal



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *