RÓŻANY PUDDING Z CHIA Z MUSEM MANGO I GRANATEM

W środku zimy zawsze przyda się trochę kolorów w kuchni!
A na poprawę nastroju najlepiej zaserwować sobie deser! 😉

Składniki:

  • 40g chia
  • kilka kropel aromatu różanego
  • 2 chlusty wody różanej
  • 3/4 szklanki mleka ryżowego
  • 1/2 łyżeczki stewi
  • mango
  • 1 łyżeczka maranty trzcinowej
  • kawałek granatu

Przygotowanie:

  1. Chia zalać mlekiem wymieszanym z wodą różaną, aromatem różanym oraz stewią i moczyć przez co najmniej 4 godziny.
  2. Mango zblendować na mus z dodatkiem maranty trzcinowej.
  3. Gotowy pudding przełożyć do pucharku, następnie nałożyć mus mango i posypać ziarenkami granatu.

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (1 pudding)- ok. 510kcal



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *