DESER SNICKERS

Z okazji Dnia Kobiet trzeba sobie dogodzić, dlatego na ta okazję przygotowałam deser snickers w wersji light! 😉

Nie trzeba dużo pisać- jest po prostu pyszny i można go jeść bez końca!!!

Składniki:
Jasny krem

  • 400g kaszy jaglanej
  • 1 litr mleka migdałowego
  • 150ml syropu klonowego

Karmel

  • 200g suszonych daktyli
  • 2 chlusty mleka migdałowego
  • szczypta soli

Polewa kakaowa

  • 2 banany
  • 1 łyżka kakao

Dodatki

  • garść prażonych orzechów ziemnych

Przygotowanie:

  1. Kaszę jaglana opłukać w wodzie dwukrotnie, po czym ugotować w mleku migdałowym i odstawić do wystygnięcia.
  2. Ostudzoną kaszę zblendować z syropem klonowym na gładki krem (w razie potrzeby podczas blendowania dodać trochę mleka)- powstałą masę przełożyć do pojemników, w którym deser będzie podawany.
  3. Daktyle sparzyć wrzątkiem, odcedzić i wraz z mlekiem oraz szczyptą soli zblendować na mus, który wyłożyć na wcześniej przygotowany krem.
  4. Banany zblendować z kakao, powstałą polewę wyłożyć na wierzch- całość posypać orzeszkami ziemnymi.


Kalorie:
Całość (8 deserów)- ok. 2815kcal
1 deser- ok. 352kcal



8 thoughts on “DESER SNICKERS”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *