PILAW Z KALAFIORA

Kalafior to warzywo, które ma zarówno swoich zwolenników, jak i przeciwników.
Nie każdemu przypadnie do gustu, jednak każdemu polecam wypróbować mój lekki, smaczny przepis na pilaw z kalafiora!
Lekka kolacja, czy dodatek do obiadu- nic prostszego!

Składniki:

  • 1 kalafior
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki płatków migdałowych
  • trochę natki pietruszki
  • 2 łyżki oleju z pestek winogron
  • pół cytryny

Przygotowanie:

  1. Kalafior umyć, odciąć różyczki, które następnie zblendować na drobno.
  2. Olej rozgrzać na patelni, podsmażyć lekko posiekany czosnek, po czym dodać kalafior i całość podsmażyć.
  3. Pod koniec na patelnię dodać natkę pietruszki i całość wymieszać.
  4. Gotowy pilaw skropić sokiem z cytryny, posypać uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi.

Kalorie:
Całość (3 porcje)- ok. 885kcal
1 porcja- ok. 295kcal



2 thoughts on “PILAW Z KALAFIORA”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *