SEZAMKI Z MIODEM KASZTANOWYM

Przepis po prostu banalny! 2 składniki, chwila cierpliwości i zdrowe sezamki gotowe!

Sezam to skarbnica fitosteroli, które obniżają poziom złego cholesterolu!
W jego składzie znajdziemy również wapno (na mocne kości), czy żelazo (o które muszą dbać szczególnie wszyscy weganie).
Małe ziarenka sezamu otulone wyjątkowym w smaku miodem kasztanowym… brzmi dobrze? 😉



Składniki:

Przygotowanie:

  1. Sezam dokładnie wymieszać z miodem, a następnie przełożyć do formy i odstawić do zamrażarki na około godzinę.
  2. Po upływie godziny całość wyciągnąć i pokroić na mniejsze kawałki.

Uwaga!
Sezamki trzeba jeść od razu po schłodzeniu, ponieważ pod wpływem ciepła zaczynają się rozpływać.


Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (20 sezamków)- ok. 1590kcal
1 sezamek- ok. 80kcal



4 thoughts on “SEZAMKI Z MIODEM KASZTANOWYM”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *